Σχολή Γονέων

Σχολή Γονέων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση, με την επιστημονική – παιδαγωγική εποπτεία των Συμβούλων Δ.Ε. Τρικάλων, συνδιοργανώνουν από το σχολικό έτος 2023-24 την Σχολή Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Mέσα από μηνιαίες δίωρες διαδραστικές συναντήσεις, οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται από ειδικούς για την εφηβική υγεία, την ανάπτυξη, την συμπεριφορά των παιδιών και τις σχέσεις στην οικογένεια και στο σχολείο.

Η παιδαγωγική – επιστημονική εποπτεία και οργάνωση ανήκει στους Συμβούλους Εκπαίδευσης: Δρ Αγαθοκλή Αζέλη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02, Δρ Δημήτρη Θεοχάρη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03, Γεωργία Κωνσταντία Καραγιάννη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ06 και Δρ Δήμητρα Παπανδρέου Σύμβουλο, Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης ΔΠΕ-ΔΔΕ Τρικάλων-Καρδίτσας.

Για πληροφορίες και εγγραφές για την Σχολή Γονέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Νάνσυ Οικονόμου (2431046406, nanoikono@gmail.com) ή πατώντας στο παρακάτω κουμπί.


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό από τις συναντήσεις της Σχολής Γονέων


Tην Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην κατάμεστη αίθουσα του μουσείου Τσιτσάνη με εισηγητή τον Γεώργιο Παπαπροδρόμου, Αντιστράτηγο ε.α. τέως Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - ειδικό σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλήματος με θέμα: «Οι γονείς και ο ρόλος τους στη διαχείριση του ψηφιακού περιβάλλοντος των παιδιών τους».

Την Πέμπτη, 1/2/2024 πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην αίθουσα του μουσείου Τσιτσάνη με εισηγητή τον Γιάννη Κουτεντάκη, ομότιμο καθηγητή Εργοφυσιολογίας της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θέμα: « Επηρεάζει ο τρόπος ζωής της οικογένειας την απόδοση των μαθητών στο σχολείο;».


Μηνιαίες δίωρες διαδραστικές συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση γονέων για την εφηβική υγεία, την ανάπτυξη, την συμπεριφορά των παιδιών και τις σχέσεις στην οικογένεια και στο σχολείο

09/11/2023, ώρα 18:30 μ.μ Αίθουσα Εκδηλώσεων 3ου Λυκείου Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης»

Εισηγήτρια:

Δρ Χριστίνα Ρούση, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Έφηβοι στο Σχολείο και στο Σπίτι: συνθέτοντας τα στοιχεία του πάζλ για την κατανόηση της συμπεριφοράς τους και την προαγωγή της αυτονομίας τους και της ψυχικής τους υγείας

(Οι  Dr. Jekyll και Mr. Hyde της Ζωής μας)

16/11/2023, ώρα 18:30μ.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων, Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, Καρδίτσης 1(κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων)


Εισηγητής:

Δρ Κων/νος Σιώμος, Ψυχίατρος παιδιών & εφήβων

Εθισμός παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια: ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου

14/12/2023, ώρα 18:30μ.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων, Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, Καρδίτσης 1(κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων)


Εισηγητής:

 Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Αντιστράτηγος ε.α. – Πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ – Δικαστικός Γραφολόγος Ειδικός σε θέματα Αντιμετώπισης Κυβερνοεγκλήματος – Μέλος P.A.D.A.

Οι γονείς και ο ρόλος τους στη διαχείριση του ψηφιακού περιβάλλοντος των παιδιών τους. 

01/02/2024, ώρα 18:30μ.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων, Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, Καρδίτσης 1(κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων)


Εισηγητής:

Ιωάννης Κουτεντάκης, Ομότιμος Καθηγητής Εργοφυσιολογίας  της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Επηρεάζει ο τρόπος ζωής της οικογένειας την απόδοση των μαθητών στο σχολείο;

15/02/2024, ώρα 19:00μ.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων, Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, Καρδίτσης 1(κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων)


Εισηγητές:

Δρ Βασίλειος Κωτούλας Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 ΔΠΕ Τρικάλων

Δρ Δήμητρα Παπανδρέου Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης ΔΠΕ-ΔΔΕ Τρικάλων-Καρδίτσας

Υποστηρίζοντας το παιδί μου στο να ξεπεράσει δυσκολίες στο χειρισμό του γραπτού λόγου.

14/03/2024, ώρα 19:30μ.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων, Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, Καρδίτσης 1(κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων)


Εισηγήτρια:

Κωνσταντίνα Νταϊλιάνη,

Κοινωνική Λειτουργός Κέντρο πρόληψης & Κοινωνικής παρέμβασης Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Εφηβεία- Εξαρτήσεις: Γονεϊκότητα και Ευάλωτα Παιδιά

18/04/2024, ώρα 19:30μ.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων, Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, Καρδίτσης 1(κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων)


Εισηγήτρια:

Ελένη Γιοβανοπούλου, Νοσηλεύτρια Τμήματος Ερυθρού Σταυρού 

Ερυθρός Σταυρός  Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων

Βιωματικό εργαστήρι Βασικών Αρχών Πρώτων Βοηθειών στη σχολή Γονέων

16/05/2024, ώρα 19:30μ.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων, Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, Καρδίτσης 1(κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων)


Εισηγήτρια:

Αλεξάνδρα Μπεκιάρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Επιθετικότητα στο σχολείο: Μπορεί η «σπίθα» να σβήσει πριν γίνει «πυρκαγιά»;