Σχολεία των Τρικάλων στον επίσημο οδηγό Καλών Πρακτικών Erasmus+

Στην τελευταία έκδοση του δίγλωσσου εντύπου του ΙΚΥ με τις Καλές Πρακτικές προγραμμάτων Erasmus+ του 2023 περίοπτη θέση έχουν 2 σχολεία της Διεύθυνσης Δευτερόβαθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στην κατηγορία σχεδίων Βασική Δράση 1 (ΚΑ1) – Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (VET) με το πρόγραμμα «Κατάρτιση Μαθητών και Καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων», που υλοποιήθηκε στην Σεβίλλη και στην Βαρκελώνη. Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων από το 2006 αποτελεί πρωτοπόρο σχολείο σε όλη την Ελλάδα, έχοντας υλοποιήσει υποδειγματικά και με επαγγελματισμό προγράμματα Erasmus+ και είναι το μόνο που έχει βραβευτεί με το Πιστοποιητικό Αριστείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας στην κατηγορία σχεδίων Βασική Δράση 2 (ΚΑ2)- Σχολική Εκπαίδευση-Συμμετοχή στον Δημοκρατικό Βίο με το πρόγραμμα «E-citizenship and Democracy for Europe’s Benefit» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με αντίστοιχο σχολείο της Ιταλίας.

Για την επιτυχία αυτή αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες που συμμετείχαν καθώς και στους/στις καθηγητές/τριες των δύο ΕΠΑΛ του Νομού μας, οι οποίοι με πολύ κόπο, προσπάθεια και επαγγελματισμό οργάνωσαν αυτά τα προγράμματα Erasmus+ .

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα όλες αυτές τις δράσεις, που αυξάνουν την εξωστρέφεια των σχολείων και δίνουν ουσιαστικές και μοναδικές εμπειρίες στους μαθητές.

Την ηλεκτρονική έκδοση του εντύπου με τις καλές πρακτικές μπορείτε να την βρείτε στην διεύθυνση https://www.iky.gr/erasmus/kales-praktikes/#content